Intel Whole-Testpaper

Posted 4 weeks ago
Posted By Govt Jobs Today

Intel Latest  Questions and Answers 

 

1.  The microcomputer, Intel MCS-80 is based on the widely used Intel.

A. 8080 microprocessor
B. 8085 microprocessor
C. 8086 microprocessor
D. 8082 microprocessor

Answer :  A

 

2. If a and b are positive integers and (a-b)/3.5 = 4/7, then

A. b < a
B. b > a
C. b = a
D. b >= a

Answer : A

3. In a microprocessor the clock signal is

A. Is always generated internally
B. Is always supplied externally
C. May be generated internally or supplied externally
D. Is mostly supplied externally

Answer: C

4. What is the selling price of a car if the cost of the car is Rs.60 and a profit of 10% over selling price is earned?

A.  Rs 68
B.  Rs 67
C.  Rs 69
D.  Rs 66

Answer : D

 

5. Which of the following identifiers is invalid in Pascal?

A. BETA
B. MAX 40
C. 2ND
D. A MAX

Answer :  C

6. Computers ‘Basic input output system’ is generally stored in RAM chips.

A. True

B. False

Answer : A

 

7. There are 5 red shoes, 4 green shoes. If one draw randomly a shoe what is the probability of getting a red shoe is?

A.  5C1/ 4C1
B.  4C1/ 9C1
C.  5C1/ 9C1
D.  9C1/ 5C1

Answer : C

 

8. In 8085

A. The upper 8 address bits appear on address bus and lower 8 bits on address data bus
B. The lower 8 address bits appear on address bus and the upper 8 address bits appear on address          data bus
C. Either upper or lower 8 address bits may appear at address bus
D. Either upper or lower 8 address bits may appear at address data bus

Answer :  A

9. The stack is a data storage area in RAM used by certain microprocessor operations.

A. True
B.  False

Answer : A

10. A company contracts to paint 3 houses. Mr.Brown can paint a house in 6 days while Mr.Black would take 8 days and Mr.Blue 12 days. After 8 days Mr.Brown goes on vacation and Mr. Black begins to work for a period of 6 days. How many days will it take Mr.Blue to complete the contract?

A.  7
B.  8
C.  11
D.  12

Answer : C

 

11. Which of the following is true?

A. Intel 8080 was the ancestor of Intel 8085
B. Intel 8080 was the ancestor of Intel Z 80
C. Intel 8080 was the ancestor of both Intel 8085 and Z 80
D. Intel 8085 was the ancestor of Intel 8085

Answer :  C

 

12. 2 hours after a freight train leaves Delhi a passenger train leaves the same station travelling in the same direction at an average speed of 16 km/hr. After travelling 4 hrs the passenger train overtakes the freight train. The average speed of the freight train was?

A.  30
B.  40
C.  58
D.  60

Answer : B

 

13. When was the first 8-bit microprocessor introduced?

A. 1969
B. 1974
C. 1979
D. 1985

Answer :  B

 

14. In june a baseball team that played 60 games had won 30% of its game played. After a phenomenal winning streak this team raised its average to 50% .How many games must the team have won in a row to attain this average?

A. 12
B. 20
C. 24
D. 30

Answer : C

15. Which is a machine-oriented high-level language for the GEC 4080 series machines.

A. LOGO
B. SNOBOL
C. Babbage
D. ALGOL

Answer :  C

16. If 9x-3y=12 and 3x-5y=7 then 6x-2y = ?

A.  -5
B.   4
C.   2
D.   8

Answer : D

17. A program that is employed in the development, repair or enhancement of other programs is known as

A. System software
B. Software tool
C. Applications program
D. Utility program

Answer : B

 

18. The price of a product is reduced by 30% . By what percentage should it be increased to make it 100% ?

A. 42.857%
B. 43%
C. 45%
D. 41%

Answer : A

 

19.  A program component that allows structuring of a program in an unusual way is known as

A.  Correlation
B.  Coroutine
C.  Diagonalization
D.  Quene
Answer : B

 

20. The radian of a number system

A. Is variable
B. Has nothing to do with digit position value
C. Equals the number of its distinct counting digits
D. Is always an even number
Answer :  C